ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
MagmaAdventure©
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ
ΛΟΓΙΚΟ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Με βάση τους άξονες των Νέων Διαθεματικών Προγραμμάτων Σπουδών των Μαθηματικών για την Π/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση

(Προτεινόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη από τη Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη  e-yliko του Υπουργείου Παιδείας)

Το MagmaAdventure© είναι ένα ολοκληρωμένο καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το επιστημονικό-εκπαιδευτικό προσωπικό της MagmaTeam, με βάση τους άξονες των Νέων Διαθεματικών Προγραμμάτων Σπουδών των Μαθηματικών τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το MagmaAdventure© φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο το παιχνίδι και η τεχνολογία υποστηρίζουν τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση της μαθησιακής διαδικασίας.

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με μαθηματικές έννοιες, αποκτούν μαθηματικές γνώσεις και δεξιότητες που διατρέχουν τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή Προγράμματα Σπουδών. Οικοδομούν έτσι το κατάλληλο νοητικό, γνωστικό και ψυχοσυναισθηματικό υπόβαθρο, που τους βοηθά να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βιώσουν θετικές μαθησιακές εμπειρίες στον τομέα των μαθηματικών.

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Δημοτικό
Η εποχή των δεινοσαύρων, Α΄- Β΄ τάξειςΜυστήριο στην Αρχαία Αίγυπτο, Γ΄- Δ΄ τάξειςΟ ντέντεκτιβ και τα χαμένα διαμάντια, Ε΄- ΣΤ΄ τάξεις
Ένα παιχνίδι στο προϊστορικό παρελθόν με αντιστοιχίσεις και αναπαραστάσεις συμβόλων, με συγκρίσεις και επαληθεύσεις αποτελεσμάτων, με διάκριση γεωμετρικών σχημάτων και ανακατασκευές διαφόρων τύπων puzzle με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικών επίλυσης προβλήματος και την οικοδόμηση εναλλακτικών τρόπων μετρήσεων και υπολογισμού αποτελεσμάτων.
Ένα ταξίδι σε αρχαίους πολιτισμούς που τα παιδιά ερευνούν ένα αρχαιολογικό μυστήριο μέσα από την επαφή και την εξοικείωσή τους με ανοιχτές προβληματικές καταστάσεις και τις στρατηγικές επίλυσής τους, με διαισθητικές προσεγγίσεις και προβλέψεις, με εργαλεία μετρήσεων και με μοτίβα αναπτυγμάτων γεωμετρικών στερεών.
Η εξιχνίαση μιας υπόθεσης κλεμμένων διαμαντιών μέσα από τη διατύπωση υποθέσεων, τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, τον προσδιορισμό στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων, την αναγνώριση και κατανόηση αριθμητικών πράξεων-εξισώσεων και των ιδιοτήτων τους, τον εντοπισμό γεωμετρικών σχημάτων και την αλληλεπίδραση με εννοιολογικά εργαλεία σύγχρονων τεχνολογιών.
Γυμνάσιο
Το χαμένο στοιχείο του Ευκλείδη
Μια μυστηριώδης κλοπή εμπλέκει τα παιδιά σε μια περιπέτεια ανακάλυψης, στην οποία μαθηματικές έννοιες και δεξιότητες που έχουν σχέση με τη διατύπωση υποθέσεων, την καταγραφή και αναγνώριση δεδομένων, τη διαισθητική προσέγγιση και εκτίμηση ποσοτήτων, τα συστήματα αρίθμησης, την κατανόηση των αριθμητικών αλγόριθμων και των ιδιοτήτων τους καθώς και την επίλυση εξισώσεων-κατασκευή διαγραμμάτων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο  στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.
Κάθε Πρόγραμμα αποτελείται από 2 Δράσεις

1) MagMind©: ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό λογισμικό, με τη μορφή ενός σύγχρονου τηλεπαιχνιδιού- off cameras.

2) MagMystery©οι μαθητές αναλαμβάνουν μια αποστολή και την επίλυση ενός μαθηματικού “μυστηρίου”.


 

Δημοτικό – Γυμνάσιο (STEAM*)
«Αποστολή στο διάστημα», Γ΄ Δημοτικού- Γ΄ Γυμνασίου, Πρόγραμμα Διαβαθμισμένης Δυσκολίας STEAM - Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics
Μια αποστολή στο κεντρικό αρχηγείο της NASA, με τελικό στόχο την κατασκευή ενός διαστημοπλοίου (STEAM) για την αντιμετώπιση ενός επικίνδυνου για την ασφάλεια της Γης αστεροειδούς, εμπλέκει τα παιδιά σε μια ανοιχτή προβληματική κατάσταση όπου η διατύπωση υποθέσεων, η οργάνωση και επεξεργασία των δεδομένων και η επίλυση εξισώσεων-κατασκευή διαγραμμάτων θα αποδειχτεί κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της.

*Πρόγραμμα Διαβαθμισμένης Δυσκολίας STEAM ( Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics)

To Πρόγραμμα "Αποστολή στο Διάστημα" αποτελείται από 2 Δράσεις

1) MagMind©: ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό λογισμικό, με τη μορφή ενός σύγχρονου τηλεπαιχνιδιού- off cameras.

2) Construction Challenge© Τα παιδιά γίνονται μικροί μηχανικοί και αναλαμβάνουν μία κατασκευή-πρόκληση για να πετύχουν την αποστολή τους.


 

Διάρκεια Προγραμμάτων: 1 ώρα & 30 λεπτά

Ώρες υλοποίησης Προγραμμάτων: καθημερινά 9 πμ & 11 πμ ή κατόπιν συνεννόησης

Αριθμός μαθητών ανά Πρόγραμμα: έως 60 παιδιά, χωρισμένα σε ολιγομελείς ομάδες

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι δράσεις του MagmaAdventure© μπορούν να διαμορφωθούν κατόπιν συνεννόησης για οποιοδήποτε μάθημα ή οποιαδήποτε θεματική ενότητα επιθυμείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.